Na pozvání Občanského sdružení Beruška z Havlíčkova Brodu jsme se 13. prosince 2010 zúčastnili „Vánočního koncertu Petra Kotvalda“.

„OS Beruška HB vznikla před čtyřmi lety proto, aby pomáhala především dětem v dětských domovech, postiženým dětem, ať již v ústavech nebo rodinách, dětem v charitních domech-zkrátka těm, kteří pomoc potřebují,“ říká ředitelka sdružení Lenka Benešová a finanční specialistka Zuzana Pelková, které chtěly udělat radost i dětem z dětských domovů ve Zlínském kraji, a proto se koncert konal v Otrokovicích.

„Písničky Petra Kotvalda se mi moc líbily, hlavně ty vánoční a také jsme dostali jeho CD. Paní ředitelka nám dala velkou plyšovou berušku, kterou si určitě budeme půjčovat mezi sebou, vánoční punčochu s čokoládovými bonbóny, ovoce a velký balík zabalený ve zlatém papíře. Co je v něm – to se dozvíme až na Štědrý večer pod vánočním stromečkem u nás ve Smolině,“ tvrdí dvanáctiletá Maruška Kroková. Děti měly zajištěno i bohaté pohoštění formou rautu, pro všechny to byl určitě příjemný zážitek.

Děkujeme tedy sdružení Beruška HB, paní Zuzaně Pelkové a panu Jiřímu Hadašovi za tuto akci a těšíme se na další spolupráci.

Napsali : Alena Macharová, vychovatelka DD Val. Klobouky Smolina