STEZKA ODVAHY – III. Běh zimní smolinskou krajinou (kategorie starších)

Rok se s rokem sešel a my už zase pořádáme ,,běh“ teto krát už po třetí. Vyčkávali jsme na příhodné podmínky, buď to nevycházelo kvůli počasí nebo nebo to nešlo uskutečnit z organizačních důvodů. Nakonec to padlo na 5. 2. 2011 v sobotu. Sněhu trochu bylo,ale byl mokrý,ale moc vymýšlet jsme si už nemohli, protože meteorologické předpovědi moc příznivé nebyly. Teta Eva zorganizovala ostatní tety a společně přichystaly vše co bylo k takové stezce zapotřebí.

Já (strýc Laďa) jsem dostal na starost určení a vytýčení trasy orientačními světýlky. Na teto úkol jsem si vzal Karla Bednáře, který mi byl velkým pomocníkem. Při vytýčení trasy jsme se i zpotili,ale byli rádi,že se nám to nakonec povedlo. Tento rok byla delší a náročnější než minulý rok. Děti se navečeřeli a já s Karlem jsme vyrazil ,,rozsvítit“ trasu.

Trasa : vybíhalo se od domova (start), seběhlo se po lesní cestě dolů a světýlka navedla běžce směrem na ,,smoliňák,, přes pole a potok, dále do kopce,do lesa, na konci lesa získal běžec od Karla ,,identifikační štítek“ a pokračoval kolem samoty, přes lávku a po louce do domova. Trasa mohla měřit cca 2,5 km.

Jako první běžela Zdenka, protože ji ještě čekalo vystoupení na plese v Klobučanu. Jakmile běžec získal ,,iš,, vyrážel z domova další závodník a tímto způsobem odběhali všichni závodníci. Než se všichni vystřídali trvalo to asi 3 hodiny a my jsme na trase trochu vymrzli. Ale stálo to za to, protože když jsme viděl odhodlání a chuť dětí s jakou závodily, tak to stálo za to. Musím opravdu pochválit každého závodníka do jednoho, protože trať nebyla jednoduchá ať už kvůli své délce, tak i mokrému sněhu, tmě, kopcům a překonáváním potoka.

A skvělé byly samozřejmě i tety – Eva, Eliška, Alenka, Jana, bez kterých by se tato akce neuskutečnila.

Napsal : Mgr. ULBRICHT Ladislav