V sobotu 11. prosince 2010 se děti z našeho domova, na pozvání paní Hůdkové, zúčastnily Předvánočního jarmarku v Brumově-Bylnici. Zde jsme mohly své drátkované, korálkové a pedigové výrobky nejen ukazovat, ale i prodávat.

Celý jarmark se nesl v duchu předvánoční doby s celou řadou tradičních řemesel, lidové hudby a dobrého valašského jídla a pití.

A protože zde byla vyhlášena soutěž o nejlepší vánoční cukroví, do které se se svými griliášovými hrudkami zapojila i naše teta Marta, tak jsme si z této soutěže odváželi 1. cenu. Gratulujeme a přidáváme recept.

Griliášové hrudky : 150 g oloupaných mandlí, 150 g vlašských ořechů 200 g čokoládové polevy, olej na potření alobalu 120 g krupicového cukru, 40 g másla, 1 lžíce medu

Z cukru na mírném ohni připravíme karamel, přidáme med a máslo, postupně přidáme nasekané mandle a ořechy. Po vychladnutí vytvoříme z hmoty hrudky, které máčíme v čokoládě a klademe na alobal.

Dobrou chuť !

Napsala : Šarlota Koňaková, DD Valašské Klobouky-Smolina