PLAVECKÉ ZÁVODY DĚTSKÝCH DOMOVŮ V UHERSKÉM HRADIŠTI 2011
Dne 5.3. 2011 se náš domov účastnil ,,plaveckých závodů“ pořádaných dětským domovem Uherské Hradiště. Tyto závody se už po řadu let uskutečňovaly v plavecké bazéně, tento rok však poprvé už v nově rekonstruovaném aquaparku.

Pozn. : S koncem školního roku 2009 byl celý areál uzavřen a na podzim téhož roku započala přestavba v moderní sportovně-relaxační centrum, která byla dokončena v listopadu 2010. První návštěvníky přivítal aquapark 21.12.2010.

Začátek závodů byl na 9hod. a domovy se měly dostavit na prezentaci na 8 hod. My jsme z domova vyjížděli něco před 7hod, a dorazli tam jako první a tak jsme museli chvíli počkat než nám otevřou. Brzy si nás však všimli a ochotně nás pustili dovnitř. všem se nám už na pohled z venku aquapark líbil ,ale teprve zevnitř jsme mohli ocenit jeho krásu. Po chvíli se už začaly sjíždět i ostatní domovy a začala presentace. Protože jeden z nahlášených byl nemocný a my vzali náhradnici, tak byly trochu zmatky,ale nakonec se vše vyřešilo. Zaplatili jsme startovné, dostali občerstvení a dárečky a vyrazili do šaten.

Plaveckých závodů se celkem účastnilo 9 dětských domovů a závodníků bylo 79. Celý plavecký bazén jsme měli jen pro sebe. Měli jsme chvíli čas na rozplavání a pak už začaly závody na tvrdo dle kategorií. Nejprve prsa – tam za naše barvy plavaly Marie a Zdenka. Pak následoval ,,kraul“ – za nás Richard, Karel, Ivan, Lukáš, Mario, Anna. Potom disciplína ,,snak“ což od nás nikdo neplaval, štafeta – Karel, Ivan, Anna a Richard a jako poprvé i pádlování (na kruzích).

Celá akce byla hodně náročná jak na přípravu, tak realizaci, čímž chci ještě jednou pořadatelům poděkovat a pochválit, že se jim vše povedlo a nikomu se nic nestalo. Myslím,že všem se závody moc líbili a mnozí jsme rádi poprvé navštívili tento krásný aquapark právě takovouto formou.

Za náš domov jsme bohužel žádné ceny nedovezli a mrzí nás to,ale konkurence byla veliká, protože závodit s těmi kteří mají možnost bazénu po celý rok je opravdu těžké. Ale doufáme,že příště to bude lepší. Já chci všem naším závodníkům poděkovat za snahu a odhodlání, protože zaplavat 50m hned naostro není nic lehkého. každopádně jsme rádi,že jsme se mohli této akce zůčastnit a prožít tak krásný den plného sportu.

Napsal : Mgr. ULBRICHT Ladislav