V neděli 22. září 2019 pořádal dětský domov ve Smolině tradiční dětský karneval. Ten letošní byl tematicky zaměřený na jedny z nejoblíbenějších dětských hraček – na plyšáky.

Plyšáci totiž jednak krásně vyzdobili místní kulturní sál, ale také jsme mohli vidět hned několik těch „opravdivých“ a „oživlých“, třeba žirafu, lišku, klokana nebo vlka. Děti si nejvíce oblíbily právě takového pejska Rexíka, který společně s naší skvělou moderátorkou a vychovatelkou Boženou vytvořil pro děti nezapomenutelný zábavný program. Na karnevale se děti vyžily jak během veselého tanečního programu, tak i při hrách a soutěžích. Pejsek Rexík si s dětmi rád zatančil a s některými se dokonce objal nebo se k nim přitulil. Jen na plácnutí či pohlazení od Rexíka se vytvořila dlouhá řada. Dále na naše hosty čekala tombola, která se pyšnila krásnými cenami, z nichž měly radost děti i dospělí. Za náš dětský domov musíme uznat, že se tento karneval opět podařil a jeho program i atmosféru jsme si my přítomní moc užili.

Za podporu chceme závěrem velmi poděkovat těmto sponzorům: Střešní konstrukce Strnka (Brumov-Bylnice), Ovocné sady Vilímek (Brumov-Bylnice), Papírnictví Miklasová (Brumov- Bylnice), Cukrárna U Kostků (Brumov-Bylnice), Drogerie Jedlička (Brumov-Bylnice), kuchařky dětského domova ve Smolině, Strnka Vojtěch ml. (Brumov-Bylnice), Stanislav Vypušťák (Brumov-Bylnice), Belit, spol. s r.o., CHVD Důbrava (Valašské Klobouky), Elektro Černíček (Brumov-Bylnice), DGS plast, spol. s r.o. (Loučka), Vinotéka Kolářová (Brumov- Bylnice), manželé Daňovi (Slavičín), Cukrářská výroba Nováková (Valašské Příkazy).

Mgr. Radka Daňová, vychovatelka DD