Indiánské bubnování, průvod karnevalových masek, hry, soutěže, tanec, malování na obličej a bohatá tombola. Tak nějak vypadal karneval ve Smolině.

V neděli 30. září 2018 pořádal dětský domov ve Smolině již 17. ročník dětského karnevalu. Ten letošní byl věnován indiánům. Díky  výzdobě ve  smolinském  sále měli hosté možnost přenést se do doby, v níž žili indiáni a kovbojové. Náš velký náčelník v úvodu slavnostně zahájil karneval a poté následovalo vystoupení našich dětí. Jednalo se o stylové bubnování indiánů, které sklidilo úspěch. Příjemnou atmosféru doplňovala naše teta Boženka, která si získala nejen děti, ale i dospělé. Hrou, soutěžemi a zábavnými tanečky dostala celý sál do pohybu. Na programu byla samozřejmě i tradiční bohatá tombola.

Letošní dětský karneval podpořili: Střešní konstrukce Strnka Brumov-Bylnice, Zahradnictví Vilímek Brumov-Bylnice, Papírnictví Miklasová Brumov-Bylnice, Cukrárna U Kostků Brumov-Bylnice, Drogerie Jedlička Brumov-Bylnice, Jitka Vítková, Křekov, Zdeněk Žilák Valašské Klobouky,  Vojtěch Strnka ml. Brumov-Bylnice, Cukrářská výroba Lenka Sucháčková Brumov – Bylnice.  Děkujeme.

 Tety, strýc a děti z dětského domova ve Smolině

A co napsat na závěr? Poslední slovo přenecháme našemu náčelníkovi.

Indiánské téma letošního karnevalu bylo velice zajímavé a celkovou  atmosféru ještě vylepšila stylová výzdoba sálu , která  vyzněla snad nejlíp za poslední léta. K tomu masky, přívěšky, oblečení, čelenky, bubny – zkrátka  všechno to indiánské přestrojení ocenili všichni – malí i velcí, domácí i přespolní. Po vystoupení indiánských bubeníků jsem byl doslova dojatý, co všechno děti dokážou  a hlavně jak jsou vedené,  zároveň jsem byl hrdý na tým kolegyň a kolegů z našeho zařízení, jak dokázali akci připravit. Jistě, velký dík patří přímo   zúčastněným, kteří  karneval řídili, organizovali a  nacvičovali. Zároveň však  děkuji také těm,  kteří samotnou akci připravovali , tvořili zázemí a po skončení uklidili sál do původního stavu.

Svým příspěvkem bych chtěl nyní překročit rozměr této akce a ještě jednou všem poděkovat  nejen za opravdu vydařený karneval letošního podzimu, ale také za dlouhodobou  snahu a úsilí při práci v naší škole a dětském domově.

Smekám klobouk, vážené kolegyně a kolegové…

Josef Fusek, ředitel zařízení