Vzhledem k mrazivému počasí jsme chvílemi mysleli, že jsme na Sibiři. I na Tesáku klesly teploty na více než 20 stupňů pod nulou.

Ve dnech 6. 1. – 8. 1. 2017 se čtyři zástupci z řad dětí z domova ve Smolině zúčastnili 12. ročníku ve sjezdovém lyžování a lopatění dětí z dětských domovů Zlínského kraje.

Akce proběhla v Hostýnských horách na Horské chatě Slovan. Děti měly opět možnost zažít nejen pořádnou jízdu na sněhu, ale i prožít setkání a pobavit se s kamarády z jiných domovů. Letos přijali pozvání děti a vychovatelé z Kroměříže, Liptálu, Uherského Ostrohu, Zlína, Uherského Hradište, DD  ZŠ Vizovice, Dětské centrum Zlín.  Pořádající domov Vizovice – Chrastěšovská uspořádal nejen tyto závody v lyžování a lopatění, ale v nabídce tohoto víkendového setkání byl i doprovodný program. Děti mohly navštívit výtvarnou dílničku, zahrát si stolní tenis, bowling na X – boxu nebo soutěžit na taneční podložce. A v sobotu navečer přišel ohromit svým vystoupením kouzelník. Samozřejmě, že nechyběla ani tolik žádaná diskotéka. A jak se umístili naši malí sportovci v jízdě na lopatě? Klaudie, Kateřina, Marián a Igor se snažili v této disciplíně podat co nejlepší výkony. V kategorii nejmladších děvčat se na 1. místě umístila naše Klaudie. A cenu za 2. místo v kategorii nejmladších chlapců obsadil Marián. Na Tesák jezdíme opravdu rádi, ale letos tam byly tak mrazivé teploty, že jsme si připadali jako na Sibiři.

 

Božena Naňáková, vychovatelka DD ve Smolině.