1. listopadu 2016 se tělocvična dětského domova ve Smolině proměnila v nazdobenou hrací síň věnovanou jedné z nejrozšířenějších stolních her na světě – „Člověče, nezlob se!“. Hra známá už v 7. století za svou dlouhou historii toho zažila mnoho, dokonce i pokus o vychytralé zbohatnutí na jejím prodeji. Nicméně v tento den spojila děti z šesti dětských domovů, které se zúčastnily letos již 4. ročníku turnaje.

Hráči byli rozděleni do čtyř věkových kategorií od předškoláků po dorostence a nechyběla ani závěrečná hra věnovaná tetám vychovatelkám. Pro účastníky turnaje byla připravena milá překvapení a vítězové se mohli těšit i z hezkých cen včetně lákavého tematického dortu, který byl nakonec rozdělen na šest dílů, aby se dostalo na všechny zúčastněné dětské domovy.

Celý letošní turnaj se nesl v duchu přátelství a jeho zábavná atmosféra poskytla příležitost jak fanouškům, tak neumístěným hráčům prožít radost ze společné hry.

Na závěr patří poděkování těm, kteří turnaj podpořili, tedy Pekařství Střelná s.r.o., Obecnímu úřadu Štítná nad Vláří, paní Lence Sucháčkové – cukrářská výroba Brumov, Zahradnictví Vilímek Brumov, Potravinám Macháč z Valašských Klobouk a paní Dagmar Fuskové ze Smoliny. Generálním sponzorem této akce byla firma TVD – Technická výroba, a.s. Rokytnice. Děkujeme.

Mgr. Radka Daňová, vychovatelka DD ve Smolině