Netradiční setkání v zákulisí zlínského Městského divadla.

Šest dětí z dětského domova ve Smolině v sobotu 13. února 2016 navštívilo zlínské Městské divadlo. Tentokrát se nejednalo o žádné představení, ale dostali jsme pozvání prohlédnout si a poznat divadelní zákulisí, kam se běžný návštěvník nedostane.

Celou soutěžní akci zorganizoval Dětský domov Zlín Lazy. Motto letošního setkání bylo „Jak se dělá divadlo“. Přibližně po dvouhodinové exkurzi všech prostor divadla pod vedením herce Gustava Řezníčka následoval test ve čtyřčlenných družstvech. Zde bylo nutné pamatovat si poznatky z prohlídky divadelního zákulisí. Další částí tohoto dne byla výroba a prezentace pohádkové bytosti. Náš domov ze Smoliny si vylosoval postavu princezny. Můžeme říci, že jsme se u této disciplíny hodně pobavili a zasmáli. Jeden vyráběl korunku, druhý kabelku, ostatní šili z krepového papíru šaty. No zkrátka jsme se snažili mít co nejkrásnější kostým. A hlavně byla u toho legrace. Všechny zúčastněné domovy: Vizovice, Uherský Ostroh, Uherské Hradiště, Liptál, Zlín Lazy a Náděj ze Slovenska nám byly příjemnými soupeři.

A závěr? No jak se říká: „Konec dobrý, všechno dobré“. Naši noví kamarádi ze Slovenska získali první místo. A náš smolinský domov s ostatními obsadili druhé místo. No není to báječné?

 

Bc. Božena Naňáková, vychovatelka DD ve Smolině