Odpoledne plné zpěvu a tance
V Dětském domově ve Smolině se v sobotu odpoledne 23. 2. 2013 „zpívalo jako o závod“.

V Dětském domově ve Smolině je zpěv velmi rozšířený. Je ho schopen prakticky každé naše dítě, třeba i s nepatrným nadáním. Zpívají si hlavně s chutí a pro radost. Svým hlasovým projevem dávají najevo své momentální nálady či emoce. Proto jsme se rozhodli využít jejich schopností a uspořádali soutěž ve zpěvu. Pod vedením moderátorské dvojice Maruška a Rudolf zpívaly děti v tělocvičně „jako na běžícím pásu“. Každý účinkující chtěl předvést co nejlepší výkon, a proto bylo pro porotu velmi těžké celkové hodnocení.

A jak to dopadlo?

1. místo patřilo Heleně

2. místo získal Rudolf

3. místo obsadili chlapci Václav a Michal

Odměnou, nejen vítězům, ale i všem zúčastněným byl bouřlivý potlesk a spousta sladkostí. Závěr patřil volnému tanci, který není našim dětem také vůbec cizí. Zcela spontánně se nechaly unášet domácími i zahraničními hity. Je třeba pochválit i zapojení nejstarších dětí z našeho Dětského domova. Ivan hrál na klávesy a na kytaru. Dianka doprovázela nejmenší děti při tanci a zpěvu. Svoji účastí a zájmem podpořili tuto akci i Mário, Luciano a Sebastien.

Dětem se tento program určitě líbil, protože jsme je téměř vůbec nemohli dostat z tělocvičny. Mile nás překvapily nejen svým vystupováním při zpěvu, ale i chutí bavit se. A to je nejdůležitější.

Božena Naňáková – vychovatelka DD