Právě v těchto dnech je v našem Dětském domově ve Smolině opět živo. Děti s tetami dokončují poslední výrobky, vyrábějí a připevňují visačky, připravují výzdobu – prostě chystají se na jarmark až do Olomouce.

Letos jsme se s dětmi totiž zapojili do projektu Jarmarky s Albertem, který pro děti z dětských domovů připravila nezisková organizace Spolu dětem a Nadační fond Albert. Díky tomu budou moci i naše děti předvést svoji šikovnost a prodavačské dovednosti 24. listopadu na Jarmarku, který bude probíhat v hypermarketu Albert – Centrum Olympia Olomouc.

V našem stánku najdou zájemci hlavně drátkované výrobky – stromečky, zvonečky, andělíčky a motýlky. Nabídneme ovšem také tkané koberečky, prostírky, levandulové polštářky , voňavé pytlíčky a spoustu dalších drobností, které snad udělají svým budoucím majitelům radost.

Na Jarmarku budou mít děti šanci nejen zúročit to, co se od svých tet naučily, ale určitě využijí i znalosti získané na školení, které absolvovali v rámci projektu právě v Olomouci a kde se učily prodejním dovednostem. Součástí projektu je totiž také soutěž o nejúspěšnější prodejce z řad zúčastněných dětských domovů. Tak snad toho moc nepokazíme a v silné konkurenci obstojíme.

Sáblíková Eva, vychovatelka Dětského domova ve Smolině