5. ročník regionálního turnaje ve stolním tenise
5. ročník regionálního turnaje ve stolním tenise se uskutečnil dne 29.ledna 2010, jako již tradičně v den pololetních prázdnin a opět na tradičním místě – v moderní tělocvičně Gymnázia Uherské Hradiště.

Ráno nás přivítal nový příděl sněhu a jako ranní rozcvičku jsme si dali vytlačení domovského auta ze sněhu,ale protože nás bylo plné auto,tak nebyl problém. Cesta na místo turnaje byla klidná a veselá. V Hradišti jsme se setkali na silnici s domovským autem pořádajícího turnaj – uherským Ostrohem. Turnaj se konal v tělocvičně gymnázia Uherské Hradiště. Po převlečení do sportovního ve společné šatně jsme se začali seznamovat s místem konání. Celkem bylo 6 hracích stolů a účast byla hojná (možná až příliš). Děti se setkali s mnoha kamarády předešlých utkání stolního tenisu,ale i jiných společných akcí. Za naše barvy (žlutou ) hráli tito borci (ky) – Karel Bednář, Vojtěch a Milan Drbalovi, Mario Koňak, Richard a zástupkyně něžného pohlaví tvořily Draha Soukupová a Anna Drbalová . Musím podotknout, že soutěživého ducha měli všichni naši hráči,ale na medaili dosáhli ,,jen“ dva a to : v kategorii dorostenci – Karel Bednář (3. místo) a Mario Koňak v kategorii mladších žáků (3. místo).Vítězové jednotlivých kategorií obdrželi medaili, diplom a drobné dárky.

Organizátorem turnaje byl Dětský domov v Uherském Ostrohu. Turnaje se zúčastnilo celkem 11 dětských domovů, a to: DD Uherské Hradiště, DD Bojkovice, DD Kroměříž, DD Zlín – Lazy, DD Vizovice – Chrastěšovská, DD Valašské Meziříčí, DD Boskovice, DD Strážnice, DD Mikulov, DD Smolina, DD Uherský Ostroh. Dětské domovy reprezentovaly děti v šesti kategoriích rozdělených na mladší a starší žákyně, mladší a starší žáky, dorostenky a dorostence. Jako tradičně byla nejvíce obsazenou kategorií kategorie starších žáků.Celý turnaj se nesl v duchu fair play a byl pěkným a smysluplným zpestřením jarních prázdnin. Pořadatelům děkujeme a už se těšíme na další ročník.

Mgr.ULBRICHT-Ladislav