Dne 5. listopadu 2022 se v prostorách DD, ZŠ a Prš Valašské Klobouky konal regionální turnaj dětských domovů ve společenské hře Člověče, nezlob se.

Podpořit nás letos přijeli děti a vychovatelé z Bojkovic, Liptálu, Vizovic, Zlína, Zašové  a samozřejmě nechyběli ani zástupci pořádající  Smoliny. Je jasné, že každý z účastníků chtěl být co nejlepším hráčem, a proto vlivem úspěchů či neúspěchů při házení kostkou či tažení figurkou docházelo ke střídání nálady. Tato hra plná zvratů, překvapení a emocí trvala celých šedesát minut a našla si své vítěze, kteří byli po zásluze odměněni diplomy a pěknými cenami.

Akce se nesla v duchu 65. výročí uvedení našeho  dětského domova do provozu,    takže jsme si pro všechny přítomné přichystali několik překvapení. Tím prvním byla návštěva výstavy fotografií z historie i současnosti smolinského domova v Městské knihovně Valašské Klobouky. Druhým překvapením byl zábavný a doprovodný program pro děti v podobě her a soutěží. A  do třetice? Připravili jsme premiérové uvedení videoklipu natočeného v dětském domově ve Smolině  u příležitosti  letošního výročí.  Některým divákům v publiku, mezi něž počítám také sebe, dokonce při jeho  sledování i slzička ukápla. A představte si, že na závěr jsme si všichni společně uvedený videoklip na hudbu Děti ráje od Michala Davida zatancovali. Bylo to super.

Za podporu této akce děkujeme Městské knihovně Valašské Klobouky, Pekařství Střelná, s.r.o.  a paní Dagmar Fuskové ze Smoliny.

Bc. Božena Naňáková, vychovatelka DD