Proč jsme se zapojili?

O přírodu se s našimi dětmi pravidelně staráme v rámci akce UKLIĎME ČESKO a letos na podzim jsme si řekli, proč to nespojit s další zajímavou akcí, která také podporuje péči o naše přirozené prostředí (vycistiles.cz). Těch totiž není nikdy dost!

Chceme, aby byla příroda čistá a bezpečná. Proto jsme se s dětmi rozhodli přiložit ruku k dílu a okolní přírodu trochu vyčistit a dovolit jí být zdravá a prosperovat.

Jak jsme se do soutěže zapojili?

Byl poslední zářijový víkend a my jsme rozdali našim dětem rukavice, odpadkové pytle a nezbytné instrukce a vydali jsme se do blízkého lesa, kam chodíme na houby, stavět domečky pro lesní skřítky z přírodnin nebo jen tak na procházku.

Nezapomněli jsme ani na odpadky v příkopech podél hlavní cesty ze Smoliny do Valašských Klobouk, o které se takto pravidelně staráme již řadu let v rámci akce UKLIĎME ČESKO.

A co jsme mezi odpadky našli zajímavého? Například pánskou kšiltovku, jeden kus nazouváku prorosteného mechem nebo duše z jízdních kol.

Celkem jsme z přírody odnesli přes 23 kilogramů odpadků a odnesli je tam, kam patří.

Na naše snažení za doprovodu malých i velkých se můžete podívat na tomto odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=0fTaDDCHgQw.

Co můžeme vyhrát?

Díky agentuře GetFound.cz, která soutěž pořádá, můžeme získat peníze od partnerů soutěže na vybavení našeho zařízení. I když jsme zvyklí pravidelně udržovat přírodu kolem nás v pořádku pro jistý hlubší smysl, nyní máme možnost vyhrát 8 000 Kč, tak nám držte palce!

Partnery soutěže jsou:

  • Astratex.cz – spodní prádlo a plavky pro děti, ženy a muže – 5000 Kč
  • Bezvaplenky.cz – plenky, hračky a potřeby pro maminky – 5000 Kč
  • Cashbot.cz – peníze pro podnikatele – 5000 Kč
  • Frutiko.cz – dárky z ovoce a čokolády, kytice a dorty – 5000 Kč
  • Invia.cz – zájezdy a dovolené po ČR a za hranice – 5000 Kč
  • MKLůžkoviny.cz –  povlečení, prostěradla a vše do bytu – 5000 Kč
  • Pravebio.cz –  bio a šetrné produkty pro celou rodinu – 5000 Kč
  • Rigalli.cz – čokolády, cukrovinky a slané lahůdky – 5000 Kč

Mgr. Radka Šmídová Daňová, vychovatelka DD ve Smolině