Druhou květnovou neděli uspořádali vychovatelé dětského domova ve Smolině pro děti hru O kuličkového krále. Před turnajem bylo třeba nejprve najít dříve používané důlky na našem dětském hřišti, poté odpovídající počet hliněných kuliček, královskou korunu, odměny pro zapálené hráče a potom už se mohlo se jít na věc.

Hráči byli rozděleni do tří věkových kategorií, přičemž každá měla svého rozhodčího. Ten hlásil jednotlivé úspěchy naší hlavní zapisovatelce. A o co vlastně šlo? Cvrnknout svoji kuličku od startovní čáry do důlku co nejvíce krát v určeném čase.

Samotný průběh hry byl radostný, děti se navzájem povzbuzovaly a nás vychovatele velmi potěšilo, že hra bavila malé i velké. Letošního kuličkového krále získal právě jeden z těch velkých, šestnáctiletý Daniel, kterému se podařilo cvrnknout svoji kuličku do důlku třicetkrát. V každé kategorii byl potom navíc vyhlášen nejlepší hráč, který dostal medaili. A aby to ostatním hráčům nebylo líto, dostali všichni sladkou odměnu za účast. Kuličkový král se po zbytek odpoledne pyšnil svojí krásnou korunou se safíry, rubíny a smaragdy a jen těžko ji večer odevzdával do „trezoru“ na příští rok a turnaj.

Mgr. Radka Daňová, vychovatelka DD