Dětský domov ve Smolině reprezentoval na Tesáku

Druhý lednový víkend roku 2019 strávili čtyři reprezentanti dětského domova ve Smolině na Tesáku v Hostýnských vrších, kde se konal již 14. ročník přeboru ve sjezdovém lyžování a lopatění dětí z dětských domovů Zlínského kraje. Pořadatelem této akce byl dětský domov ve Vizovicích ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové.

Po příjezdu do horského prostředí nás na přivítanou čekalo vystoupení šikovného pána kouzelníka, který svými triky udivoval nejen děti, ale také vychovatele a ostatní pořadatele akce. Po zábavě jsme se zachumlali do spacáků a teplých dek a těšili jsme se na sobotní závody.

V závodní den nám počasí dopřálo lehký mráz, mlhu a husté sněžení. Přesto však naše dvě holky a dva kluci získali dohromady tři medaile, v ukázkové posloupnosti 1. místo v lopatění holek, 2. místo ve slalomu holek na lyžích a 3. místo v lopatění kluků. Navíc jsme obdrželi ještě „bronz“ v celkovém počtu medailí na dětský domov.

Kromě závodění jsme si vyzkoušeli také bobování na svahu se skokánky, pěší túru ve vysokém sněhu za přírodními krásami Tesáku a také doprovodný kreativní program.

Děkujeme pořadatelům za uskutečnění akce a pozvání, protože jsme si ji s dětmi maximálně užili a nakonec jsme byli moc rádi, že jsme tak dobře zvládli drsné „tesácké“ klimatické podmínky.

Mgr. Radka Daňová, vychovatelka DD ve Smolině