V pátek 5. prosince se ve slavičínské Sokolovně konala zábavná akce pro děti – Čertoviny. Tak jsme se tam s dětmi z naší školy vypravili.

Byl pro ně přichystán bohatý program. Děti utvořily družstva a plnily zadané úkoly. Jelikož se blíží Vánoce, jedním z úkolů bylo zpívání koled. Vybrané družstvo mělo na pokyn zazpívat koledu, která ještě nezazněla. Dále děti absolvovaly překážkovou dráhu. Všichni závodníci se do této disciplíny pustili s velkou vervou a nadšením.  Za každý splněný úkol je „čertice“ odměnila drobnými sladkostmi.

Co by to ale bylo za svátek sv. Mikuláše, kdyby nás i s andělem a čerty nenavštívil? Přišel se podívat na děti, jestli napravily to, co mu před rokem slíbily.. Mikuláš nejdříve pohrozil všem malým hříšníkům, ale nakonec je všechny odměnil bohatou nadílkou.

Aby to „dospělákům“ nebylo líto, byla pro ně také připravena speciální soutěž. Na závěr této úžasné akce plné předvánoční atmosféry si děti mohly nechat zahrát písničky na přání, na které si pak společně zatancovaly.

Autor: Klárka Fusková