Ve dnech od 31.5. do 12.6 2008 se uskutečnil ozdravný pobyt pro děti z našeho domova pod záštitou ,,Výboru Dobré vůle Olgy Havlové,,.

Pobyt se plně vydařil ke spokojenosti všech účastníků včetně našeho malého autisty, i když počasí nám moc nepřálo (bouřka, déšť). Tyto zatažené dny jsme využili vycházkám a výletům do města Stari Grad a jeho okolí, kde bylo pořád na co se dívat a poznávat. Ubytování jsme byli v apartmánech po dvou obývacích pokojích a poskytly nám skvělé zázemí.

Stravovali jsme se v restauraci hotelu Arkada formou plné penze. Stravování bylo naprosto perfektní včetně obsluhy. Právě při stravování (v rámci samoobsluhy – švédský stůl ) se děti zdokonalovaly v sebeobsluze, ve výběru jídla atd … .

Komplex Hélios ve kterém jsme byli ubytování je umístěn v klidném, ničím nerušeném prostředí, obklopením borovým hájem, vzdálen asi 700m od centra městečka Stari Grad. Sportovní vyžití jsme realizovali na hřištích s umělým povrchem v areálu pobytu. Pláže byly většinou oblázkové a voda byla křišťálově čistá. Při vycházkách po skalnatém pobřeží jsme na vlastní oči viděli jak vypadá azurově čistá voda.

Ještě jednou moc a moc děkujeme Výboru Dobré vůle Olgy Havlové za umožnění ozdravného pobytu našich dětí – svěřenců na krásném a malebném ostrově Hvar a doufáme a věříme, že nám svou přízeň i nadále zachováte.

S pozdravem ředitelka zařízení Mgr. Lubomíra Chalánková, zástupce Mgr. Josef Odehnal a celý pedagogický sbor.