Občanské sdružení FC Dukla Hranice ve spolupráci s velením vojenské posádky v Hranicích zorganizovalo 15. května 2014 na místním hřišti U Splavu a v kasárnách gen. Zahálky již V. ročník sportovně vojenské akce „Dukla a vojáci baví dětské domovy“.

Náš domov ze Smoliny se na tuto akci také přihlásil a vybral sedmičlenné družstvo na turnaj v malé kopané.Celá akce byla pro všechny přítomné děti velmi zajímavá nejen sportovním nasazením, ale i celodenním programem. Po dopoledním fotbalovém klání a vydatném obědě v polních stanových podmínkách následoval přesun do kasáren gen. Zahálky. Zde probíhaly ukázky Městské policie při zásahu a přednáška o prevenci proti drogám. Děti měly možnost vyzkoušet si i lezení na horolezeckou stěnu Jakub pod vedením profesionálů. Zajímavé byly i ukázky vojenské techniky a ručních zbraní.

Závěr patřil jako vždy vyhodnocení. Náš tým ze Smoliny si v malé kopané vybojoval skvělé 3. místo. Po tomto úspěchu se nám veseleji loučilo jak s organizátory, tak s kamarády, které jsme zde potkali.

 

Bc. Božena Naňáková, vychovatelka DD ve Smolině