Motivační setkání dětí z dětských domovů
Motivační setkání dětí z dětských domovů s triatlonistou Tomášem Slavatou a hercem Pavlem Vackem v Městském divadle ve Zlíně 27. 4. 2013 bylo velmi úspěšné.

Celodenní program pro všechny přítomné začal besedou s Tomášem a Pavlem. Zcela otevřeně probíhalo inspirativní povídání o tom, co všechno přivedlo tyto úspěšné lidi k výběru jejich profese. Zajímavým zpestřením dne byla také prohlídka všech prostor Městského divadla ve Zlíně, kde jsme měli možnost vyzkoušet si dabing, což nás hodně pobavilo. Zjistili jsme totiž, že to není vůbec tak jednoduchá činnost, jak se může někomu zdát. Pro toho, kdo měl odvahu a chuť, bylo připraveno také interview s Tomášem Slavatou na téma: „Jaký je můj sen? Čím chci být?“

Vrcholem tohoto příjemného setkání byla taneční soutěž dvojic Battle dance. Z našeho dětského domova soutěžil Ivan Kuman a Rudolf Dreveňák. Je třeba zdůraznit, že i když byla konkurence vysoká, ocenění jsme nakonec získali. Ivan svým tancem oslovil porotu natolik, že mu byla udělena divoká karta, která mu umožnila další postup. Nechtělo se nám věřit, ale Ivan to dokázal. Do tance vložil veškerou energii a závěr byl úžasný. Ivan Kuman z Dětského domova, ZŠ a PrŠ Valašské Klobouky získal za prvenství v soutěži Battle dance jízdní kolo. A aby toho nebylo málo, všichni jsme dostali od pana kameramana Petra Kopčila pozvání k prohlídce rádia Kiss publikum a náš vítěz mohl v přímém přenosu pozdravit děti z našeho dětského domova.

Díky celému realizačnímu týmu pod vedením paní Barbory Nejedlé panovala mezi dětmi po celou dobu výborná a uvolněná atmosféra.

Akci připravilo Centrum evropské spolupráce s. r. o. v rámci projektu Inspirace, který je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Bc. Božena Naňáková – vychovatelka DD