DEVÁTÝ PŘEBOR VE SJEZDOVÉM LYŽOVÁNÍ A LOPATĚNÍ DĚTÍ Z DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZLÍSKÉHO KRAJE
Dětský domov ze Smoliny se ve dnech 10. 1. – 12. 1. 2014 opět zúčastnil pobytu v Hostýnských horách na Tesáku v rekreačním středisku Ton.

Tato akce se měla původně uskutečnit na sněhu, bohužel přírodě se nedá poručit. A tak se letošní ročník konal bez sněhové nadílky. Pořádající Dětský domov Vizovice, Chrastěšovská naplánoval suchou variantu, ve které se soutěžilo v rychlostním běhu a slalomové dráze na čas. Součástí tohoto víkendového pobytu byl i doprovodný program, který dle individuální volby probíhal celou sobotu. Děti z našeho domova se zapojily do aktivit ve výtvarné dílně, zahrály si stolní tenis, bowling na čas, zúčastnily se pohybové soutěže na taneční podložce.

Program byl velmi pestrý. V pátek jsme měli besedu s členem Rescue Teamu hostýnských hor. A v sobotu večer nás ohromil kouzelník svými triky. Samozřejmě, že nechyběla ani diskotéka. V neděli následovalo vyhodnocení výsledků závodů. Z naší šestičlenné výpravy obsadil v kategorii nejmladších hochů Miroslav Gabko dvě prvenství za běh a slalom. A taky 2. místo v doprovodné taneční soutěži na podložce. V této nejmladší skupině zabojoval i David Stavinoha, který získal 3. místo ve slalomu a 2. místo v běhu. V kategorii mladších dívek obsadila Andrea Schäferová 2. místo ve slalomu a opět další 2. místo v běhu. Poslední přebornicí byla Simona Schaferová, která si vybojovala 3. místo ve slalomu.

když jsme letos v Hostýnských horách sníh opravdu nenašli tak musíme uznat, že to byl příjemně strávený víkend plný legrace, zábavy a zajímavých zážitků.

Bc. Božena Naňáková, vychovatelka DD ve Smolině