Bude to za chvíli rok, co nás všechny vyděsily výbuchy v nedalekých vojenských skladech v okolí Vrbětic a Haluzic.  V pátek 19. 06. si udělali čas a poctili nás svou přítomností vojáci, kteří dohlížejí nad bezpečností v tomto okolí.

Pan nadrotmistr Radek Sekanina z jednotky AČR ze 103. centra CIMIC/ PSYOPS v Olomouci nás v DD, ZŠ a PrŠ ve Smolině navštívil se svými kolegy, desátnicí Klárou Rohlíkovou a četařem Michalem Brázdou ze 44. lehkého motorizovaného pluku, jež spadá pod 4. brigádu rychlého nasazení.

Vojáci si připravili opravdu zajímavý program.  Děti i my dospělí jsme doslova se zatajeným dechem sledovali ukázky z bojového umění Musado a různé techniky sebeobrany, jež nám předvedla Klára s Michalem.

V další části programu proběhla beseda a vojáci s velkou trpělivostí odpovídali na zvídavé otázky našich dětí. Asi nejvíce naše kluky zaujala vystavená osobní zbraň PHANTOM a výstroj vojáků. Každý si chtěl aspoň na chvíli vyzkoušet helmu či neprůstřelnou vestu.

Na závěr nám pan nadrotmistr zprostředkoval prohlídku vojenského automobilu Land Roveru.

Vojákům patří velký dík za tuto zdařilou akci a věříme, že drobné výrobky a výkresy, které pro ně naše děti namalovaly, je potěšily.

 

Helena Halbrštátová, asistentka