Od ledna 2016 jsme v naší školní družině zahájili novou celoroční soutěž. Každé dítě má za úkol jednou za měsíc na dané téma odevzdat výtvor, který může být vyroben jakoukoli výtvarnou technikou.

Všichni dostanou bílý kartonový papír a je jenom na nich, jak zapojí svoji fantazii. Většinou používají základní výtvarné techniky jako je kresba pastelkami nebo pastelem, malba vodovými a temperovými barvami, lepení všeho možného apod.

V lednu jsme soutěžili o „nej“ sněhuláka, v únoru se děti předháněly, kdo vytvoří nejkrásnější valentýnské srdce. A protože se blíží svátky jara, začínáme pracovat na nejoriginálnějším velikonočním vajíčku. Na konci měsíce vždy poprosíme kolegy, aby se zúčastnili hlasování, a díky nim vybereme tři nejlepší práce, které pak ohodnotíme cenami. Všichni zúčastnění dostanou sladkost za účast.

Tímto bych také chtěla poděkovat firmám BLACKCOMB.CZ a SPOKE, s. r. o., které nám poslaly skvělé reklamní předměty. Využíváme je v naší soutěži jako ceny za nejlepší práce a děti jsou z nich nadšené.

 

Klára Fusková