Dětský domov ve Smolině ve spolupráci s osadním výborem uspořádal v sobotu 29. listopadu 2014 již tradiční akci  Rozsvěcování vánočního stromu.

I když je Smolina malá dědina,  přípravy  byly veliké.  Děti a vychovatelé z našeho dětského domova se postarali o program v kulturním domě.  Připravili jsme dílničky pro děti, v nichž se vyráběly krásné baňky, psala se vánoční přáníčka a proběhla také soutěž o nejkrásnější omalovánku s vánoční tématikou. Zájemci si pak mohli vyzkoušet i pečení pánů z kynutého těsta.  Pro dospělé se konala tradiční Súsedská beseda – nechybělo povídání s přáteli u čaje a vánočky či výroba vlastního adventního věnce. Před sedmnáctou hodinou si všechny děti postupně zapálily připravené „lampášky“ a  kráčely v očekávání, že vánoční strom uprostřed vesnice společně rozsvítíme. Po krátkém projevu paní starostky města Valašské Klobouky se strom nádherně rozzářil. Následovalo zpívání koled, rozdávání balíčků pro děti a nechyběl ani ohňostroj. A věřte, vůbec nám nebyla zima. Zahřívaly nás totiž živé ohně, které připravili členové smolinského osadního výboru.

Letošní rozsvícení vánočního stromu ve Smolině zůstane pro všechny zúčastněné symbolem příjemného setkání a sblížení lidí nejen v nastávajícím adventním čase.

Bc. Božena Naňáková, vychovatelka DD ve Smolině