Lopatění na Tesáku
Rádi vzpomínáme, na kouzelný víkend ve dnech 13.1.–15.1.2012, kdy jsme my děti, spolu s vychovateli, z Dětského domova, Základní školy a Praktické školy Valašské Klobouky – Smolina vyrazili na víkendové lopatění na Tesák. Jak to všechno začalo a jak se nám zde dařilo? Posuďte sami.

V pátek 13. 1. 2012 strýc Laďa začal do našeho domovského auta skládat sportovní náčiní a nabalené tašky Květoše, Simonky, Rudy, Nikolase, Hany a ještě tety Ivany a tahle 7členná výprava vyrazila na 7. přebor ve sjezdovém lyžování a lopatění dětí z dětských domovů Zlínského kraje.

Pořádajícím domovem byl DD Vizovice-Chrastěšovská. A připravil pro nás opravdu perfektní program, který nám ani chvilku nedovolil zahálet a lenošit! K tomu nám pomohl i sníh, který padal celou cestu do střediska a nadělil krásnou nadílku.

V místě konání závodů nás přivítal strýc Mirek a ubytoval v rekreačním středisku TON. Po výborné večeři teta Svatava nám představila hosta závodů – člena týmu Rescue Team Hostýnské vrchy, který nám poutavě vyprávěl o jejich práci, o zachraňování a pomáhání na horách.

Po vydatném spánku a snídani jsme se v sobotu vydali všichni na svah a začalo vlastní závodění – volné bobování, lopatění a lyžování. Odpoledne lyžaři opět závodili, tentokrát ve slalomu a my pokračovali v bobování na svahu. Simonka a Ruda byli opravdu neúnavní a i my se strýcem Laďou jsme měli co dělat, abychom jim stačili. V chatě pak byly pro všechny připraveny doprovodné soutěže a činnosti – jako šipky, stolní fotbal, stolní tenis, malování i modelování, ale naši borci zasedli k Člověče, nezlob se. Navečer jsme se vydali na stezku odvahy a ta nás tak unavila, že ve 21 hodin se ozývalo z našeho pokoje jen klidné odfukování a ticho.

Nedělní ráno bylo nádherné a bobování bylo jasnou náplní dopoledne! Před závěrečným obědem se vyhodnotily veškeré soutěže. My jsme získali 3. místo v lopatění, a to díky naší neúnavné Simonce! Byl to opravdu nádherný víkend na horách.

Všichni už se těšíme na příští rok, na další ročník závodů na sněhu. A budeme pilně trénovat, abychom naše letošní umístění vylepšili. V dětském domově, kam nás strýc Laďa bez úhony dopravil, nás mile přivítali a to byla tečka za tímto krásným víkendem.

Teta Iva