V sobotu 4. května jsme uspořádali v areálu našeho dětského domova pro děti dopravní soutěž. Skládala se ze tří disciplín a zahrnovala především jízdu na kole, koloběžce nebo odrážedle.

První disciplínou byla zvolena jízda zručnosti. Zde byla zapotřebí precizní obratnost. Děti měly totiž za úkol bez došlapu či sesednutí z kola projet mezi úzkými překážkami z dopravních kuželů, zdolat sklápějící se kládu a také držet při jízdě balanc s kelímkem naplněným vodou nebo kamínky. Další disciplínou byly teoretické znalosti dopravních předpisů – větší děti vyplňovaly testy, ty menší nebo ty se speciálními potřebami zase pracovaly ústně či s obrázky. A komu se nelenilo, tomu se zelenilo, protože děti měly možnost získávat dopravní znalosti z informativní nástěnky dlouho před soutěží. Poslední disciplínou byla jízda v terénu, která vyžadovala pořádné zapojení svalů, protože se jelo po vlhké trávě a polní cestě nejen z kopce, ale také do kopce.

Děti soutěž bavila a hezky si ji užily. Za odměnu a účast dostal každý ze soutěžících krásný dopravní diplom, tematické pexeso a také něco sladkého na zub. A my vychovatelé jsme měli radost také z toho, že se vše obešlo bez nehod a komplikací, a že nám navzdory předpovědím nakonec dobře vyšlo počasí.

Mgr. Radka Daňová, vychovatelka