V sobotu 24. června 2017 se areál dětského domova ve Smolině zaplnil motorkáři z různých koutů Valašska. Přivezli dětem finanční dar v hodnotě 14 700 korun, špekáčky a sladkosti, které předával prezident 1. Trnkové motorizované divize Alan Pelant a prezident klubu Valašská krev Ondřej „Wencl“ Václavík. Peníze budou využity na sportovně – rekreační činnosti dětí.

Pro děti to bylo velmi příjemné odpoledne plné napětí a očekávání z nekončící jízdy a zvuku motorek. Skvělé kaskadérské vystoupení motorkáře Tomáše pak vyvolalo mezi dětmi vlnu překvapení, údivu a nadšení. Během společného setkání jsme si udělali čas nejen na opékání špekáčků, ale stihli jsme si také popovídat o radostech i starostech našich dětí. A protože jsme se na motorkáře těšili, napekli jsme buchty, uvařili spoustu osvěžujícího čaje a každému z nich jsme předali malého drátkovaného andílka, který je má chránit na cestách. Z celého odpoledne bylo znát, že motorkáři neměli v úmyslu jen rychle předat finanční a hmotné dary, ale svým chováním a přístupem dali jasně najevo, že chtěli s dětmi strávit část svého volného času. Se zájmem dětem naslouchali, vyprávěli osobní zážitky a pokud by byly nádrže bezedné, tak by děti pravděpodobně jezdily na motorkách ještě dnes.

Dovolte, abychom touto cestou poděkovali všem motorkářům, přátelům a příznivcům jejich klubů za společný finanční dar pro děti z dětského domova ve Smolině. Děkujeme všem, kteří přispěli a motorkářům přejeme hodně šťastných kilometrů bez nehod a úrazů.

Bc Božena Naňáková, vychovatelka DD ve Smolině