Prodloužený víkend na přelomu  měsíce dubna a května se u nás letos nesl ve znamení zábavy, odpočinku  a pohody.

Každoroční  Slet čarodějnic a čarodějníků  se tentokrát konal v Čarovném lese.  Na několik hodin nedělního odpoledne se totiž  les v okolí  smolinské  myslivecké střelnice proměnil v místo, kde pavouci chytali do papírových sítí mouchy a jiný hmyz , kde se kouzlilo i tvořilo a jen čarodějnice a čarodějníci, kteří se v tomto Čarovném lese ocitli, vědí, jak vzniká chuťovka paní čarodějnice, co je to čarodějova slina či  jak vypadá smolinské čarodějnické kouzlení. Vyvrcholením celého odpoledne pak bylo tradiční  opékání hadů z těsta, špekáčků a ani o sladké dobroty nebyla nouze.

V pondělí  naše aktivity pokračovaly na zahradě dětského domova  postavením májky  a Májovým turnajem v ruských kuželkách. Dobrá nálada všech přítomných  byla jasným důkazem  toho, že se nám letošní prvomájový víkend vydařil.

Děkujeme Mysliveckému spolku  Smolina za zapůjčení areálu  střelnice a poděkování patří i skalním návštěvníkům Sletu čarodějnic a čarodějníků, kteří radost ze společně prožitých chvil sdíleli s námi. Taková  radost je prý  radostí dvojnásobnou, a tak vám k těmto řádkům přikládáme i několik fotografií. Prostě jen tak –  pro radost.

Sáblíková Eva, vychovatelka

dětský domov ve Smolině